Billån

Har varit ute i trädgården och avslutade med en promenad. Då började det snöa… Bara någon minut, men i alla fall. Nu sitter jag och skriver en liten kortberättelse igen. Tankarna kommer när jag promenerar och då gäller det att snabbt få ner det på pränt. Ekonomi är ju ett hett ämne både i pressen och i människors liv. Jag kollade runt lite om billån. Hittade massor och räntorna kan variera.

Ska man ha en liten bil kanske det kan gå bra att spara ihop när det är dags att byta till en ny årsmodell. Men är det en större kanske man behöver ta ett lån. Dels kan man ju låna hos bilhandlaren och sen kan man ju ta kontakt med sin bank. Antingen kan det bli ett blancolån annars kan det funka att lägga in det i huslånet.

Nu blir det en berättelse om pengar och vad det kan leda till om man inte litar på varandra. När människor dör finns det ett uttryck jag lärt mig; Gud kommer med döden och djävulen med släktingarna. Det är så så sant. Det finns inget som kan göra människor så galna och arga på varandra som just pengar.

Alla vill ha sin del av kakan och kan dom inte få pengar vill dom ha saker som kan omsättas i pengar. Smycken, hus, dyra kläder, konst och annat. Girighet är en av dödssynderna och vi har väl alla fått en släng av sleven egentligen.

För visst är det så? Mycket vill ha mer och gärna ännu mer och lite till. Nej, nu ska jag fortsätta skriva. Jag har intrigen ganska klar för mig och vi får se vad som händer i slutet. Det är ju inte alltid det blir som man tänkt sig. Vare sig med skrivandet eller med ekonomin. Eller hur?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *