Att komma igång

Just nu är det bara teater i min skalle och jag måste fokusera på det tills söndagskvällen kommer. Då är allt över. Då blir det tomt och trist och vardagen kommer åter, utan chans att träffa den här ”familjen” som bildats för just den här föreställningen.

Sen tar en annan ”familj” över i form av sommarteatern. Jihooo! Några gamla bekantskaper, några nya och vi har ju redan tjuvstartat. Och kommer att repa även i helgen.

Jag fick nyhetsmail av Ann Ljungberg idag, alltid lika kul. En av Sveriges största skrivcoacher som jag själv har anlitat. Man kan få hjälp att komma igång med sitt skrivande på många olika sätt.

Man kan delta i skrivutmaningar, medverka på kostnadsfri workshop och få skrivhandledning hela året, för 5kr om dagen. Dessutom finns det en hel del trevliga kurser att åka på. Vad sägs om en romanverkstad i London i maj?

För min del gäller det bara att få lite tid över att skriva. jag skriver ju dels korta berättelser och har även publicerat två e-böcker och ett gäng med e-noveller. Bara jag får tid så ska jag börja skriva igen, för att komma igång har jag sällen problem med.

Vad är ditt bästa tips för att komma igång?

Min 2 e-böcker Som handlar om familjen Lilliecroona på Herrestanäs Herrgård. Dom bor lokalt mellan Katrineholm och Flen. Pappa Gustaf jobbar i skogen, mamma Charlotte gör inte så mycket mer än träffar väninnor och shoppar, Johan jobbar med pappa i skogen och ramlar in i kokainhandeln medan systern Lisa, blir spelberoende, skuldsatt och våldtagen. Claes, yngsta sonen, går officiellt på Handels och inofficiellt på scenskolan. Och här börjar soppan som det kommer in många ingredienser i.

Ett modernt familjedrama i lokal miljö där allt kan hända och ta både trevliga och otrevliga vändningar. Jag har verkligen använt min fantasi, det kan jag lova! Klicka hem den och berätta gärna vad du tycker!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Att komma igång

  1. Eva-Lisa skriver:

    Ska läsa dina e-böcker om Lilliecroona, bara jag får mer tid över. Just nu är det mest manus jag läser, så böckerna får vänta 🙂

  2. Ethel skriver:

    För egen del börjar jag med att skriva en kortare text, någon skrivutmaning. Sen är jag igång. Fast jag har haft svårt senaste tiden. I slutet på november fick jag tillbaka uppföljningen av första manuset från lektör (hennes lektörsexamensarbete). Med ens blev allt mig övermäktigt (jag blev nog en aning deppad) när jag insåg att jag skulle bli tvungen att börja om från första meningen. Har dock nu kommit igång igen, lite smått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *