Annorlunda träning

Det här med träning. Hur roligt det än kan vara, och hur viktigt det än är, finns det gånger när det bara känns tråkigt. Man är inte motiverad att ge sig ut på löprundan eller att ställa sig på löpbandet. Man har ingen lust att stå och lyfta vikter eller ens klä på sig träningskläderna. Visst, man kan tvinga sig igenom ett pass och känna sig stolt efteråt men det var inte roligt när man väl tränade – och det tycker jag att det ska vara.

De flesta PT:s är överens om att man ska variera sin träning, men man behöver inte byta träningsregim varje gång man känner att träningen håller på att bli tråkig. Och man behöver inte följa strömmen och köra crossfit, zumba eller någon av de andra passen som erbjuds på gymmet. Man kan faktiskt tänka utanför banan och göra något helt annat, men ändå utmanande och pulshöjande.

Samla laget

Kommer du ihåg idrottslektionerna i skolan? Då spelade man innebandy, basket, handboll och fotboll och det var alltid de bästa lektionerna. Samla därför ihop kompisgänget och gå ned till den lokala sporthallen och spela fotboll i ett par timmar. Man behöver inte var bra, man behöver bara ha kul och röra på sig. Snart är det även tillräckligt varmt för att spela utomhus och allt vanligt seriespel drar igång igen i slutet av mars. Däremot är inte alla sugna på att spela i Sverige, i alla fall inte landslagsspelaren Gustav Svensson och inte just nu. Enligt uppgifter för betting på allsvenskan vill han stanna i USA och laget Seattle Sounders (vars odds att vinna MLS är 11.00) en säsong till, sen kanske det kan bli dags att vända hem för att spela i IFK Göteborg.

Dansa

Som alla vet älskar jag att dansa och dans är en fantastisk träningsform. Vad finns det för dansmöjligheter i närheten av dig. Är det bara aerobicsinspirerade klasser eller kan du testa på salsa, tango eller varför inte stepp? Detta är både tekniska och fysiska danser och man kommer verkligen att få kämpa för att hänga med i både steg och tempo.

Paintball/Lasergame

Vill du öka spänningen lite kan en dag på paintballbanan eller i lasergamehallen vara ett bra alternativ. Återigen kan du samla familjen och kompisgänget och ge er ut i strid. Lasergame är kanske bättre för de som är smärtkänsliga då paintball, trots skydd, kan göra ganska ont. Hör med vännerna vad de tycker och välj alternativet som passar er bäst.

Testa en ny sport

Av förslagen ovan har ni nog förstått att träning även kan utövas i lagform. Varför inte testa på helt nya sporter? Hyr badminton- eller tennisracketar och ge er ut på planen i en timme eller två. Testa på curling, som kanske inte är jätteansträngande men som ändå kan vara en ny och rolig upplevelse. Skriv upp er på självförsvarskurser och testa olika former av kampsport. Är det inte något för er har ni ändå testat och man behöver inte gå tillbaka igen. Kanske upptäcker man att inget av ovannämnda förslag är något för dig och att gymmet och löpspåret faktiskt är en ganska rolig plats att vara på.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *