Ett gäng i högform

Vilken måndagskväll. Det spelar ingen roll hur trött man är efter jobbet en måndagskväll, när man sätter igång att repetera så kommer hjärnan igång på högvarv. Jobbar man sen med ett rutinerat gäng med kloka tankar och inputs så taggas man ytterligare i sitt eget tänk och hänger på utvecklingskurvan. En bra sak föder en annan bra sak.

Vi har kört några scener idag, kört om igen, antecknat, provat att slira ut lite, experimentera och testa. Det är det som är kul under repet. På föreställningar råder en annan typ av disciplin, då finns det inte utrymme för att flumma omkring. Då är det manus som gäller.

Vi ska försöka hålla oss till det repschema som jag gjort. Vi tar ca 7-8 scener varje gång och kör dom tills vi känner att grovscenerierna sitter. Sen finputsar man under hela resan fram till premiär. Det är dom små detaljerna som många gånger gör det. Jag tjatar och tjatar, sen helt plötsligt så sitter det och då är det underbart att se och känna flytet.

Så småningom ska vi släppa manuset. Då kommer kroppen igång, med kontakt, rörelser och uttryckssätt. Det är också en rolig resa att följa. Från att skådisarna läser utantill och sen helt plötsligt är fria från manuset. Vi har en härlig resa framför oss.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *