Där inga ögon ser – av Dag Öhrlund

Jahaja, ibland tar man en bok från hyllan och tänker läsa ett kapitel eller två. Och ibland lägger man den inte ifrån sig, utan bara fortsätter. Kommissarien Evert Truut, ja vilken namn men det passar honom som handen i handsken, får jobba ihop med Carolina Herrera som är polis och Måns Schmidt, it-forensiker. En laddad story som blivit ett Cold case, ligger på deras skrivbord och det handlar om en pojke som blivit våldtagen och mördad.

Vi får följa Evert, som träffas sin son efter många år och hans attityd över både det ena och det andra förändras. Storyn utspelar sig under en sommar och handlingen är delvis förlagd till det vackra Mariefred i Södermanland. Gåtan får sin lösning men det är ganska oväntat och jag tycker det är en riktigt bra bok.

Dag Öhrlund har skrivit böcker med Dan Buthler tidigare men har nu börjat på en Evert-serie som jag hoppas vi får chans att läsa mer om. Boken, Tryggare kan ingen vara, finns redan hemma hos mig och jag tror det kan bli fler.

Dessutom vet jag att en ny bok om charmören/psykopaten Silfverbielke snart är i antågande. Mycket för oss lässugna att ta tag i.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *