Zonta-möte med intressant föreläsning

Ikväll blev det ett Zonta-möte med en trevlig måltid och en intressant föreläsning. Det var Månika Hellberg från Nyköping som berättade om sitt arbete inom kriminalvården. Inte så ofta man kommer i kontakt med den världen och vi hade många frågor och fick bra svar. En tuff värld där allting kan hända inom de klass 1, 2 och 3 fängelser som finns. Hon berättade hur de jobbar med de intagna för att de ska kunna komma tillbaka på ett bra sätt. Utbildningar, samtal och andra möjligheter.

Sen berättade Ebba om Zontas internationella projekt, Initiative for Adolescent Girls in Niger, knowledege for Dignity. Ett projekt som löper på 2 år och som jobbar för att barn och unga kvinnor ska slippa tvingas in i barnäktenskap och föda barn när de själva fortfarande är barn. Vissa framsteg har gjorts i världen men det finns en hel del kvar att jobba med. Viktiga frågor som Zonta tar tag i.

Som alltid en trevlig kväll i intressanta människors närvaro, där man kan konstatera att vi lever i en otroligt priviligerad tillvaro där vi kan bestämma över oss själva och skapa vår egen framtid. Det är det långt ifrån alla som kan. Vi ska vara tacksamma över att vi har den möjligheten och även vara tacksamma över att vi kan få chans att hjälpa andra.

Nu varvar jag ner med ett glas rabarbersaft och Leidy knaprar på ett ben. Vi somnar snart och önskar er alla ett trevligt slut på alla hjärtans dag!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Zonta-möte med intressant föreläsning

  1. Ethel skriver:

    Låter som en viktig och intressant föreläsning! Rabarbersaft är ljuvligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *