Arton grader minus – av Stefan Ahnheim

Vem kan hålla i spänningen i 536 sidor utan att tegelstenen läggs bort. Jo, Stefan Ahnheim. Den första av hans böcker var en ren chansning. Jag testar den här, tänkte jag och klickade hem den via nätet. Det är ju bara en bok.

Det var en av de bästa jag läst på länge och uppföljaren till Offer utan ansikte och Den nionde graven är minst lika bra. Men det är många personer att hålla reda på och de blir nerslagna och dör på löpande band så det gäller att läsa den ganska sammanhängande och inte lägga ifrån sig den i 3 dagar för att sen tro att man ska hänga med.

Spänningen löper som en röd tråd och redan i prologen förstår jag att han sätter ribban högt även denna gång. En kvinna följer med en man hem och det blir givetvis oanade konsekvenser direkt.

Även i det sista kapitlet låter han spänningen finnas kvar och jag väntar redan på en fjärde bok.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *