Djävulsdoften – Mons Kallentoft

p1030936

Jag är så avundsjuk på Mons. Varje gång jag börjar läsa en bok av honom tänker jag att det är en så härlig rytm i språket. Det trollbinder och drar in mig som i en bomullstuss som bara rullar ihop sig och inte vecklas ut förrän jag slår ihop boken. Följsamt, sagolikt och som en våg. Alldeles underbart.

Storyn tar sin början på ett hotellrum i Bangkok, dit Malin Fors mer eller mindre blvit deporterad efter att ha varit på ett behandlingshem för alkoholmissbruk. Det gav inget och när det behövdes folk i Bangkok (!), fick hon ett jobb där. Hon vaknar ur sin fylla, med en svullen kropp och ett bankande huvud som tyvärr följer med i större delen av boken. Och den delen börjar jag tröttna lite på. Fyllan tar ibland överhanden över storyn och jag vill ha mer story. För storyn är bra.

Mons tar oss med genom ett hett Bangkok. Till barer och hotellrum och ibland känns det som om jag är där. Som att svetten under armen luktar sommar och att min rumpa vilar på stolen i baren, bredvid Malin Fors.

Hon har ett samarbete med Pimcharn Chiwarat, som hon träffade på ett meet and greet-möte hos den thailändska polisen tidigare. En kvinna dödas och efter det dras Malin in i härvan. Hon slits mellan sin demoner och jobbet. Och spriten. Allt nystas upp på slutet och hon kommer tillbaka till Sverige.

Boken är mycket läsvärd och jag ger den 5 klackar av 6 möjliga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Djävulsdoften – Mons Kallentoft

  1. Linda skriver:

    Gud sÃ¥ spännande 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *