En kamp om att andas Рav Delicia Ferris och Nicole L̦v

Delicia Ferris, berättar den sanna historien om hur hon och hennes familj har tagit sig igenom makens sjukdomar och långa väntan på transplantation. En mycket gripande berättelse som får mig att känna hennes smärta och förtvivlan från rad nummer ett. Hon berättar hur deras starka kärlek och underbara liv tillsammans, krossas av maken Lars sjukdom lungfibros. Han hamnar på sjukhus och behöver ha nya organ, akut. Det är inte det lättaste. Kampen om att överleva börjar.

Lars hamnar på listan över de som behöver organ och familjen är glad över att han står som nummer ett. Samtidigt fortplantar sig oron över hur det ska gå med operationerna som inte är helt ofarliga i sig. Det är många saker som kan gå fel. Jag följer hennes kamp om att vara stark och ta hand om barnen samtidigt som hon oroar sig för maken och försöker hålla modet uppe.

Tiden går och inga samtal angående passande organ kommer. Lars får komma hem en period men hon upplever det som mer jobbigt i och med att hans tal försvunnit. Att inte kunna föra en konversation med sin älskade måste vara en plåga som de flesta av oss aldrig kan föreställa oss vikten av.

p1030588

Deras väntan fortsätter och det enda hon hoppas på är att någon annan ska drabbas av en olycka och skadas så pass mycket att de inte kan leva längre. Då får hennes man de organ han behöver. Att vara tvungen att tänka i de banorna, låter galet men var Delicias verklighet just då. I samma takt som Lars försämras, måste hon ta hand om barnen och deras fritidsaktiviteter. En splittring som skulle få de flesta av oss att falla ihop utan ork och lust att fortsätta. Men hon kämpar på.

Ett tag får Lars tillbaka förmågan att kunna prata och hon tar vara på de små ljusglimtar som tillvaron bjuder på. När han i januari äntligen får nya organ, efter en 18 timmar lång operation, ökar hoppet. Men han samlar på sig vätska och det blir fler operationer än planerat. En månad senare avlider han efter att ha kämpat.

Det är en mycket stark berättelse om en kvinnas kamp att hålla sig själv och sina barn ovanför vattenytan, samtidigt som hennes man håller på att tyna bort och dö. Hennes ord om hur hon försvinner ner i ett svart hål efter hans död och hur hon kommer upp igen och klarar av att leva, lämnar ingen oberörd.

En bok om att kämpa, att ramla ner och att orka ta sig upp igen. En bok du måste läsa.

Tack LC Förlag för recensionsexemplaret.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på En kamp om att andas – av Delicia Ferris och Nicole Löv

  1. Delicia Ferris skriver:

    Tack Med vänlig hälsning Delicia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *