Impro med Kajsa Wallin

Vilken höjdareftermiddag. Kajsa har get  oss en hel del roliga övningar att jobba med. Synd bara att en timma går så fort. Att gå runt i rummet och låtsas att man är på en stor flotte, sök utrymme och sprid ut er. Hälsa på varandra och lägg den andra handen på axeln. Hälsa på varandra och berätta en hemlighet; jag är mörkrädd, jag gillar inte spenat, jag har en kanariefågel. Hälsa på varandra och berätta om någon annans hemlighet.

2 o 2, en säger; vad är det där och pekar på något o den andra svarar, det är en groda osv. Man kan fortsätta med, vad är det där som börjar på f, då måste den andre säga fågel, fotboll eller fabrik. Rör er runt i rummet och utnyttja de saker som finns till att ha och peka på.

Ställ er i ring. Klappa på knäna 3 gånger och en börjar säga, 3 saker du vill äta, nästa säger det första han kommer på, kakor, dammsugare, fiskmåsar. Sen fortsätter den personer, 3 saker du vill stoppa in i örat, nästa svarar, en bil, en tandborste, en kam. osv.

En stor ring med en stol i mitten. En i taget går fram och använder stolen till något. En ratt, en kan, ett skohorn, ett tangentbord, dom andra gissar.

Det roliga med improvisation är att man alltid kan utveckla övningarna till att omfatta fler och svårare saker. Och det svåra är att våga släppa loss, hänge sig åt situationen och släppa prestigen. Tack Kajsa för en fantastiskt rolig eftermiddag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *