Vita mössor

Skolavslutningar och vita mössor fyller FB. Jag minns när jag gick ut Beklädnads i Katrineholm. Kanske inte direkt studenten, men vita mössor hade vi. Två av mina bästa år, där jag växte som människa och fick nya kompisar. Sen kastade vi oss ut i arbetslivet.

Jag började som ändringssömmerska på en fabrik och blev kvar i 8 år. Något som dagens ungdomar aldrig skulle göra. Dammet låg centimetertjockt på hyllorna av alla textilier. Jag lärde mig massor inom sömnad och hade kul under de åren. Sen började den svenska konfektionsindustrin krokna och jag fick byta bana.

Jag har bytt bana ett par gånger till och säljer just nu försäkringar. Något jag trivs vansinnigt bra med. Undrar vad dagens ungdomar drömmer om? Vad vill de jobba med? Vad vill de bli? Knappast sömmerska på en dammig fanrik.

Vad ville du bli?

P1020402Är framtiden värd att firas?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *