Koll på modet

En gång i tiden började jag min bana inom konfektionsindustrin. Efter att ha gått beklädnadsteknisk linje i två år började jag på en fabrik i Vingåker där jag blev kvar i åtta år. Det var faktiskt roligare än man tror. Visst var det dammigt och skitigt men det var bra jobbarkompisar och jag tyckte om att sy. På den tiden sydde jag mycket själv, inte bara gardiner. Kappor, jackor, klänningar och byxor. Nu fållar jag bara gardiner. Vad som underlättade var ju att man hade både pressar och maskiner som var av en annan kaliber än min nuvarande.

På den tiden höll man koll på vilka märken som var inne, åtminstone på herrsidan. Vi tillverkade 882 stycken kavajer varje dag och det fanns flera olika märken. Jag jobbade som ändringsskräddare och det var ett varierat arbete som jag lärde mig mycket på. Jag hjälpte även till att pressa kavajerna när de skulle ut på lagret. Varmt och svettigt sommartid men skönt vintertid.hhhhhhhhhhhhhhhhh

Nu skulle jag skriva en scen där jag skulle ekipera en av mina karaktärer som bytt stil. Jag kände mig helt borta och fick gå in och googla fram lite modeller och märken på www.holmensherr.se  Då kände jag att jag var på banan igen. Scenen blev riktigt bra och finns i, Två kungar i leken.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Koll pÃ¥ modet

  1. Katarina skriver:

    Vad intressant, men det är konstigt så fort man glömmer. Kul att du fick användning för kunskaperna igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *