Charleys tant på Intiman

P1020440Charleys tant, av Brandon Thomas som skrev rollen till W.S.Penley och som skrattade så han föll av stolen när han fick det uppläst

P1020441  Tack å bock säger ensemblen

P1020443En imponerande rollista med Claes Malmberg och Jan Malmsjö som toppnamn. Och ingen blev besviken

Pjäsen spelades på Gunnebo slott i somras och har nu flyttat till Stockholm och Intiman. Vilken tur att jag köpte biljetter. En ganska enkel story som kör igång på en gång. Det behövs en tant som är stand in för tanten som inte kan komma från Brasilien. Och javisst, Claes Malmberg, är i stan och hälsar på Charley och han ska repetera en pjäs, där han ska spela just kvinna. Så kläderna åker på och resten ät historia.

Och historien rullar på med skratt i var och varannan mening. Jag skrattade så jag grät och det var länge sen. När sen pottpuriet med Claes och Jan drar igång, snillrikt ihopplockat av Johna Borgström, slutar det med stående ovationer mitt i första akten. Jan njuter varje sekund, han må vara till åren men han kan verkligen bidra till en musikalsuccé. Ska bli intressant att läsa recensionerna.

Jag blir imponerad av allas insatser. Ewa Roos vet också hur man intar en scen och grabbarna Johan Ringström och Henning Ledstam har ett sammansvetsat samarbete. Både med varandra och med tjejerna, som har utstrålning och glädje som når till sista raden.

Claes stod för de flesta skratten, jag gillar honom sen den dagen jag såg honom i Måndagsklubben, men de andra hjälper till bra. Regissören Anders Aldgård , har nog skrattat mycket gott när han jobbat med denna uppsättning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 klackar av 6 möjliga

Inga större ovationer när det gäller kläder, men scenografin var snitsigt och funkade mycket bra. Har du en resa på G till Stockholm och ska se teater i vår, så se Charleys tant.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Charleys tant pÃ¥ Intiman

  1. Amanda skriver:

    Intiman ligger jätte nära teatern vi spelar pÃ¥ 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *