Shakespeare – en inspiratinskälla

Det var 400 år sedan han dog. Säkerligen en inspirationskälla både för skådespelare och manusförfattare. Under många år vet jag att Spegelteatern satte upp Shakespeareföreställningar vid Gripsholms slott i Mariefred. Jag var där flera gånger och tittade och pjäsen, Stormen, är min första Shakespeare-erfarenhet. Jag minns det som ett väldigt fantastiskt möte. Dom spelade utomhus och vid vattnet. En levande eld var en del av scenografin och en man åkte iväg på en flotte i slutscenen. Jag har nog skrivit om det förut men jag glömmer aldrig den scenen. Senast jag såg något tror jag det var Hamlet på Östgötateatern i Norrköping.

ssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *