Collage av Cherstin Juhlin

Polisinspektör Annika Vester har gift sig och bytt namn till Vestander, efter att ha gift sig med kollegan Rolf Ander. Jag vet inte om det är namnbytet eller om Cherstin har blivit riktigt varm i kläderna som gör det, men boken är jättebra. Man kommer snabbt in i handlingen som utspelas i nutid och i Skåne. Även om det är vissa tillbakablickar. Sen är det fullt ös och inga downs alls under de 209 sidor vi får följa gänget på stationen. Helt suveränt tycker jag. En kriminalroman som verkligen gör skäl för namnen.

En lagom snirklig historia som får en bra upplösning i lagom takt. Precis så klurig som den ska vara a la Agatha Christie.

Man märker att Cherstin är väl insatt i det hon skriver om efter 30 år som polis. Det är äkta och har en viss charm när man får hänga med i jargongen och det som händer på stationen. Collage är tredje och sista boken om Annika Vestander och det är synd, jag hade gärna läst ett par till.  Bästa boken jag läst på länge. Jag blir nyfiken på om Cherstin har något annat projekt på G.

ccccccccccccccccccc

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Collage av Cherstin Juhlin

  1. linah skriver:

    ha en bra dag!

  2. Cherstin Juhlin skriver:

    Hej Pia, jag uppskattar verkligen din positiva feedback, då jag samma dag blev sågad av en person hos Deckarhuset! Hon gillade storyn, men anmärkte på mycket annat.

    Vänligen
    Cherstin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *