Vad betyder m̴l f̦r dig РDel 1

Jag har under flera år satt olika mål. Stora, små, nya och gamla. Jag läste i en tidning att om man skrev upp sina mål så skulle man nå dom lättare. Sagt och gjort, jag satte mig ner och funderade över mitt liv i stort. Man kan ju sätta mål inom många olika områden som trädgården, ekonomin, träningen, huset, skrivandet och så vidare. Det viktigaste är att målen är mätbara och att man har en möjlighet att nå upp till dom. Sätter man mål år efter år och aldrig når dom så tappar man luten till slut. Det är onödigt.

Samtidigt bör målen vara en utmaning. Ett steg i rätt riktning, ett steg i att utvecklas, ett steg i att bli bättre. Lyckas man så växer man, misslyckas man får man kolla om det finns någon anledning eller om man bara slappat ihop lite under året. Många mål kan ju påverkas av yttre omständigheter som vi har svårt att rå på. Därför kan det vara bra att sätta flera olika mål.

Det kan vara så simpla mål som att äntligen sätta upp staketet i trädgården eller att fälla björken som står för nära huset. Eller att börja promenera till jobbet och att ta trapporna istället för hissen. Eller att börja skriva 10 minuter varje dag för att hålla ångan uppe. Eller att öka sina blogginlägg från ett till två i veckan. Det behöver inte vara så stora mål. Det viktiga är att man skriver upp dom.

Och varför ska man då göra det? jo, har du skrivit upp målen har du ingen anledning att glömma dom. Du kan ta fram dom och titta på dom för att påminna dig om vad du satte för mål. Det kan ju även kännas skönt att pricka av mål efter mål när du väl har uppnått dom. Dessutom ligger målen och ”flåsar dig i nacken” lite. Ta trapporna…strunta i hissen…ta trapporna…strunta i hissen…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vad betyder mÃ¥l för dig – Del 1

  1. N skriver:

    Jag håller med, man bör alltid ha mål och att det är en utmaning är bra. Då blir man otroligt glad när man lyckas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *