Sommaren 2016

Nästa års sommaruppsättning vid Djulö i Katrineholm blir en av Gideon Wahlbergs mest kända sånglustspel, nämligen Söderkåkar. Vi har spelat den tidigare och sätter nu tänderna i den igen. Söderkåkar har spelats hur många gånger som helst i vårt avlånga land, speciellt under sommarhalvåret. Den är underbar och mycket välkänd.

Det är givetvis lite släktförvecklingar och kärlek, sånger och skratt som omgärdar denna fina pjäs. De två trätande bröderna Johan, som är arbetaren som jobbat sig upp till murarmästare och Erik, den lite finare egenföretagaren. Därtill kommer givetvis pigan Malin med sina galna upptåg och sin kärlekslust där både polisen och brevbäraren är inblandade. ”Karlar, det är mitt liv, det se”, är den mest kända repliken och Monica Zetterlund gestaltade pigan Malin med bravur.

Det är fantastiskt att ett så gammalt verk spelas om och om igen. Den gick som teve-serie och hade premiär 6 november 1970. Repriser följde sen 1971, 1981, 1989, 2000 och 2008. Snacka om omtyckt serie. Dessutom är Söderkåkar en av titlarna i boken ”Tusen svenska klassiker.”

Nägra fler kända ansikten från teve-serien är Arne Källerud, Gunn Wållgren, Tor Isedal, Sune Mngs, Mille Schmidt och Fredrik Ohlson.

Vi får se vilka ansikten som dyker upp på scenen under sommaren 2016. Det kan bli både kända och okända… Håll ut!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *