En dust med rekvisitaförrådet

Som teaterlärare får man göra det mesta, inta bara undervisa i teater. Idag har jag letat kungakronor,en ny Törnrosa, målat skyltar, plockat fram stolar och bord, fixat en vagga, klurat ut ett par scenlösningar, fixat en rosa peruk och lite annat smått och gott. Man får använda fantasin ganska mycket. En begränsad budget, ett rekvisitaförråd på plats och begränsat med tid gör att man får ta vad man haver. Men jag fick ihop det ganska bra.

På tisdag kommer Pia Olby till mina teatergrupper och pratar om rösten. Sen ska vi fortsätta att repa repliker och försöka få upp volymen på rösterna och få in lite inlevelse i replikerna. Sen är det snart uppspel.

Lite dans blev det även, med min vuxengrupp i jazzdans. Jag har tankar på att koreografera till en låt till och den ska jag lyssna igenom imorgon. Många låter hör man flera gånger och sen inser man att denna måste jag göra något med. Och det ska jag!P1010246

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *