Boken om Madeleine

Att förlora ett barn på det sätt som paret McCann gjort är nog bland det värsta som kan hända. Torsdagen den 3 maj 2007, försvann hon och ingen vet än idag vart hon tagit vägen. Eller om hon fortfarande är i livet.

Boken handlar om två föräldrars desperata kamp för att hitta sitt barn. Den berättar om ett otal intervjuer, samtal med poliser och utredare och resor kors och tvärs och ett möte med påven. Man får även ta del av mammans dagboksanteckningar.

Jag tror inte att någon missade vad som hände när familjen var på semester och hade gått ut för att äta med en olåst dörr. Rubrikerna kablades ut över hela världen och än idag kan man med jämna mellanrum se artiklar om några nya ledtrådar.

Det blir lite tjatigt med förhör och resor i boken. Man får givetvis ta del av den situation som familjen haft på ett annat sätt än den pressen berättat, men det är samtidigt svårt att veta vad som är sant och inte. En fond har bildats som fortfarande jobbar med att försöka lösa gåtan om hennes försvinnande. Boken skrevs 2011 och än idag har ingen en aning om vad som hänt flickan Madeleine. Föräldrarna berättar att de fortfarande hoppas i och med att det finns flera fall med försvunna barn som återkommit efter flera år i fångenskap.

Nu skulle Madeleine vara 8 år och frågan är om hon ens fortfarande är i livet, eller om hon dog i rummet där hon försvann. Får vi någonsin svaret på gåtan?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boken får 3 klackar av 6 möjliga.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *