Tips

Ensembleverkets nyskrivna föreställning Landskap med vinterfåglar är en poetisk betraktelse över det allt hårdare sociala klimat som växer fram. Föreställningen har premiär fredag 25 september på Fri scen/Kilen på Kulturhuset Stadsteatern. Föreställningen kretsar kring hur vi ser på varandra och hur vi ser på olika former av utanförskap, frågor som tyvärr är högst aktuella i dagens samhälle. – Utanförskapet kan se ut på så många olika sätt, och Landskap med vinterfåglar vill belysa olika aspekter av det. Man kan vara på flykt från så många saker, från inbördeskrig, av politiska eller ekonomiska skäl, eller vara en inre flykting från sin bakgrund, sin historia, sig själv, säger Jacob Hirdwall, manusförfattare och regissör. Ensembleverket har intresserat sig för hur sociala och politiska modeller kan tvinga in människor i en viss ordning trots att de egentligen längtar efter förändring. Landskap med vinterfåglar är en fantasi om alla olika sätt man kan vara en flykting på, och om människor som av olika anledningar önskar sig ett annat liv.

lllllllll

Ensembleverket är en fri teatergrupp som startades 2013. Gruppen arbetar bara med originalverk och har devisen att göra teater om det som håller en vaken på natten. Den förra föreställningen Det oupptäckta landet gavs på Vallentuna Teater våren 2013.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *