Att skiljas

Förra året så här dags ungefär kollade vi runt på lite olika pjäser inför denna sommar. Vi är ute tidigt och det är bra av många anledningar. Mycket kan hända på vägen. När vi bestämt oss, kollade jag runt bland dom skådisar som varit med vid Djulö tidigare, kontaktade dom och frågade om dom ville vara med igen. Sen kollade jag vilka roller som inte var tillsatta och började kolla nya skådisar. Vid jul var det mesta klart. I januari och februari började vi kolla på låtarna, spelade in dom på CD och kopierade repetitions-CD. Sen mailade jag ut repschema, scenindelningsschema och manus med sångtexter. Efter att ha fyllt de sista rolluckorna var allt klart i steg 1.

I mars träffades hela gänget inför Grabbarna i 57:an. Vi läste manuset, presenterade oss för varandra och gick igenom praktiska saker som, tider, föreställningar, ljud, kläder, scenbild mm. Sen träffades vi 2-3 gånger i veckan under hela våren. Scenografin kom på plats, vi letade kläder och fotades till programmet och affischen.

I juni blev det tätare träffar och i ljudteknikerna kom för att se en föreställning. Sen kom biljettförsäljningen igång och vi började drömma om publik. Premiären kom, vi fick jättefina recensioner och idag är det den sista av 12 föreställningar.

Jag är otroligt nöjd med mitt gäng, med pjäsen och helheten. Nu är det dags att tacka alla för deras medverkan och skiljas. Det är som en familj som splittras. Många av skådisarna ska jag jobba vidare med men det blir ju aldrig exakt som den här konstellationen. Att få regissera ett gäng som det här är en ynnest. Tack ska ni ha allihopa! Agneta, Åke, Ove, Bettan, Melinda, Andreas, Jens, Gustav, Jonis, Camilla, Tiina och Marina. Ni hal ALLA bidragit till en underbar scenupplevelse och en härlig kamratskap med eran entusiasm, ert kunnande och det sätt ni hjälpt varandra på. TACK!

grabbarna

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *