Personligt av Lee Child

Jag ramlade över en av Lee Childs böcker för många år sen, kanske på en bokrea. Hade aldrig hört talas om författaren men chansade och köpte en bok. Jag blev fast direkt och efter det står det en lång radda böcker i bokhyllan med Jack Reacher som huvudperson. Mannen som tjänstgjort 13 år inom den amerikanska militärpolisen och har begåvats med allt från Silverstjärnan till Purpurhjärtat.

Lees sätt att skriva är lite likt mitt. Lite rakt på, inga krusiduller, han är ju lite bättre än jag men i alla fall. Den här gången har någon skjutit mot Frankrikes president och det faller på Jacks lott att ta reda på vem det var innan G8-mötet. Det är ett fåtal män som är så pass skickliga att de skulle kunna klara av att skjuta presidenten på det aktuella avståndet vara en som Jack satt dit för över 15 år sen. Det blir plötsligt personligt.

P1010641

Jack skyr inga medel, slåss som en karl, skjuter som en gud och klarar av det mesta. Ändå får han kämpa för att lösa sina uppdrag.

Jag gillar böckerna som sålts i över 90 miljoner exemplar och översatts till fler än 40 språk. Rekommenderar den skarpt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA6 klackar av 6 möjliga.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *