Fästingar

Vi hann knappt komma in förrän jag plockade två små äckliga fästingar från Leidy. Tur att hon är vit så man ser dom. Hon har haft flera stycken som bitit sig fast i huvudet i år. Trots att vi använder fästingdroppar. Grr! Hon går ju med huvudet först och nosar i det höga gräset innan hon gör det hon ska så det är väl inte så konstigt att det fastnar en å annan liten rackare. På www.toshundapotek.se kan man beställa hem allehanda saker online istället för att köa och det kan ju vara bra.

fästing

Man kan ju inte hindra henne från att springa i det höga gräset även fast hon är rätt så restriktiv med det själv. Med dom korta benen ser hon inte så mycket. Förra sommaren var vi ute på ett fält där hon inte syntes över huvud taget och hon studsade fram som en liten boll för att över huvud taget se någon. Det såg riktigt kul ut.

Nu ligger hon vid mina fötter och värmer mig. Jag får fortsätta kolla efter fästingar under dagen. Under hela sommaren förresten. Vad gör ni som är hundägare? Det finns ju en uppsjö av produkter där ute? Har ni halsband eller droppar eller något annat?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fästingar

  1. Maria Ivarsson skriver:

    Hej Pia!
    Vi beställde tabletter från veterinären helt suveränt . 1 tablett håller 3 månader vi gav honom en tablett för ca 5 veckor sedan han har inte haft en fästing sedan dess. Tabletterna kostar ca 200 kr st.
    Kram ha det så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *