Mannen i f̦nstret Рdel 2

Fönstret gapade tomt. Vad hade hänt med den gamla mannen? Hade han flyttat eller blivit sjuk? Regnet började strila ner i hennes ansikte och paraplyet fylldes av de stora regndropparna. Angela tittade sig omkring och visste inte vad hon skulle göra? Oron spred sig i hennes kropp och hon blev sugen på att kika in genom fönstret. Men hur skulle det se ut. En människa om tittar in genom fönstret på bottenvåningen i ett hyreshus. Någon skulle säkert ringa polisen. Försök till inbrott eller kanske trakasserier eller…

”Han vill bara nosa lite.”

En liten valp skuttade lyckligt fram mot henne där hon stod. I andra änden av kopplet stod den gamla mannen med skägg.

”Min nya kompis Joffe.”

Angela började skratta och böjde sig ner för att klappa den lilla valpen.

”Joffe lille vännen. Är du ute med husse i regnet?”

”Man måste ju ut även om det regnar. Hundliv liksom.”

Han drog upp kapuschongen på jackan och skrattade. En stund senare traskade Angela till jobbet. Solen hade kommit fram bakom molnen och hon gick med ett leende på sina läppar och lite hundhår på byxbenen. Av någon anledning kände hon sig lyckligare än vanligt.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *