Lady in red – olyckligt slut

Calle släntrade vidare mot Köpmangatan. Han ångrade att han inte köpt klänningen på en gång. Nåja, kvällen var inte förstörd för det. När han passerade en restaurang kände han ett sug i magen. Om han skulle ta hem något gott att äta. Det var länge sedan de hade ätit hämtmat. Eller ätit ute över huvud taget. När han spanade in menyn på skylten vid dörren kom ett sms. Måste jobba över ikväll, blir sen, vänta inte uppe. Kram. Jobba över? Det hade hon ju gjort förra veckan. Och veckan innan det också, när han tänkte efter. Inte vänta uppe?

Ett ungt par kom ut från krogen och höll hårt om varandra. De stannade efter några steg och gav varandra en lång kyss. Han kände ett styng i hjärtat. Det var flera dagar sedan han kysst Helen. Hon var alltid så stressad nuförtiden. Carl kom på sig själv med att stå och stirra på paret som gick bort till parkeringen och körde iväg. Nej, lite mat fick det bli.

Det var stimmigt på restaurangen och ovanligt mycket människor. Han hade fortfarande inte bestämt sig för vad han ville ha utan blev stående en stund för att bläddra i menyn. Pasta kanske? Nej, det var trist. En riktig köttbit fick det bli, med pommes och bea. När han kom hem kunde han botanisera bland vinflaskorna och se om det var något som passade.

En kille kom fram till baren och köpte två drinkar. Parasoll och hela kittet. Verkade lite tjejigt tyckte Carl och blickade bakåt. Där satt den röda klänningen… eller vänta nu. Där satt Helen, i den röda klänningen. Och det var hon som fick parasolldrinken. Var det här hon jobbade över? Det kunde bara inte vara sant.

Det lyste i hennes ögon när killen satte sig ner framför henne, och han ville bara rusa fram och ruska om henne. Men han blev stående som en staty. En servitris tappade ett glas bakom disken och allas blickar vändes för en kort stund åt hennes håll. Även Helens. När hon såg att han såg henne, stelnade leendet. Sedan sänkte hon blicken. Där och då visste han att det var sista gången han såg den röda klänningen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 svar på Lady in red – olyckligt slut

 1. Ethel skriver:

  Trots det bittra slutet tyckte jag bättre om den här versionen. Känns mer i magen.

 2. Amanda skriver:

  tycker också bäst om det här slutet

 3. Eva Karlsson skriver:

  Han blir nog lyckligare utan henne.

 4. Ylwa Karlsson skriver:

  Jag gillade också den här versionen bättre, trots att den var smärtsammare att läsa. Kanske hade jag känt tvärtom om du hade bytt ordningen på dina båda slut? Jag tror att publiceringsordningen kan påverka hur jag som läsare upplever texten även i ett sånt här fall där det finns två olika slut. I sagorna kommer det lyckliga slutet sist, efter olika former av svårigheter som huvudpersonen måste klara av först.

 5. Pia Widlund skriver:

  Du kan ha rätt där Ylwa! Jag skrev färdigt det lyckliga först, därför hamnade det först!

 6. Disa skriver:

  Jag tycker bäst om detta slut, men så är jag ju svag för olyckliga slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *