Ett experiment

Lady in red

Äntligen hade han bestämt sig. Efter att ha gått förbi skyltfönstret en hel vecka skulle han köpa den. Att den kostade över trettonhundra kronor gjorde inget, det var hon värd. Hennes smala hals och breda, vältränade axlar och sedan en bar rygg. Det skulle passa bra med de långa strassörhängena hon fått av sina föräldrar förra julen. Och sen lite rött läppstift och höga klackar.

Carl kände sig som en stylist när bilderna dansade förbi honom på näthinnan. Om han inte köpte kvällstidningar varje kväll, drog in på latten på väg till jobbat och tog med några matlådor istället för att äta ute, skulle månadsbudgeten gå ihop. Helen brukade bara kosta på sig dyra klänningar någon gång per år. Ibland köpte hon till och med något på second hand. Sparsam och försiktig. Ett arv från sin far som arbetat på bank hela sitt liv. Spargrisen hon fått när hon fyllde fem år, fanns fortfarande kvar i bokhyllan. Och den var inte oanvänd.

Han log vid tanken när han var på väg mot affären. Vad glad hon skulle bli. En present bara så där. Utan anledning. Snyggt inslagen. Med förlovningsringen i ett paket i paketet. Sedan en romantisk middag med levande ljus, musik på svag volym och lite vitt vin.

Men vad nu då? Klänningen i fönstret var borta. Skyltdockan pryddes av en mörkblå långklänning med vulgär urringning. Jaja, tänkte Calle när han stegade in i affären. De var väl tvungna att skylta om ibland. Men när det äntligen blev hans tur blev han informerad om att den sista röda klänningen var såld.

”Men den hängde ju här när jag gick förbi imorse.” Hans axlar sjönk och besvikelsen tog överhand.

Expediten försökte visa honom några andra klänningar i samma stil och tyg men det var inget som ens var i närheten av den elegans och skirhet som den röda klänningen hade haft. Stegen hem var tunga och han glömde att Helen påmint honom om att köpa ost och mjölk på vägen hem. Vem behövde ost och mjölk när klänningen var såld?

 

*

Imorgon kommer den lyckliga avslutningen och på tisdag den olyckliga. Lite kul att skriva en kort berättelse med två olika slut. Ett experiment jag aldrig gjort tidigare!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Ett experiment

 1. Amanda skriver:

  tycker om dina noveller <3

 2. Eva-Lisa skriver:

  Det ska bli intressant att läsa de olika sluten 🙂

 3. Disa skriver:

  Nu blev jag inspirerad. Ibland sitter man ju där och väger mellan olika slut eller olika vägar man kan ta i en berättelse. Det vore nog väldigt lärorikt att skriva ut båda.

  Väntar för övrigt pÃ¥ sluten 🙂

  • Pia Widlund skriver:

   Testa om du inte kan bestämma dig. Sen är det ju bara att välja det bästa. Just i den här berättelsen kunde jag inte bestämma mig! Slut 1 kommer imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *