Intervju med Jenny Cronholm

P1010008Författare till Baby Blues, premiär 20 mars i Katrineholm.

Jenny Cronholm, hur känns det inför fredagens premiär?

Det känns alldeles lagom pirrigt! Just nu känns det så himla kul att pyssla med biljettförsäljningen. Biljett efter biljett… Person efter person, som ska komma och titta på min lilla bebis.

Hur kom du på idén till manuset Baby Blues?

Pjäsen handlar en hel del om att längta efter barn. Jag har varit med om det själv, att längta. Den kraften är så vansinnigt stark! Jag fascineras av de drifter som finns hos människan, som vi liksom inte kan råda över.

Och sen tycker jag också det är spännande med låtsasverkligheter. Hur vet jag att min verklighet verkligen är sann? Det kanske bara är jag som ser och upplever den. Men betyder det att det inte finns då? För mig gör den ju det… Det där har jag klurat på, och så bidde det Baby blues.

Skrev du nÃ¥got synopsis innan eller bara ”rakt pÃ¥”?

Jorå, synopsis blev det först. Sen lite sporadiska skisser på en del scener. Sen la jag till, tog bort, la till, tog bort…

Varför ska man se pjäsen Baby Blues?

Främst för att det är så många begåvade och härliga människor med i ensemblen, som har slitit hårt för att nå fram till ett uppvisningsbart resultat. Precis som man bör ta sig ork och tid att se på grannbarnen som kommer över för att visa sina cirkusnummer som de har tränat på i minst flera minuter..

Och så tycker jag man ska se den för att känna. För att få skratta, kanske gråta, och för att leva sig in i de känslor som spelas upp.

Och så ska man komma för att jag som manusförfattare och regissör ska förstå att det finns ett intresse för det här. Det finns en mening med att fortsätta låta hjärnan leka fram nya pjäser.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Intervju med Jenny Cronholm

  1. Amanda skriver:

    sv: ja 😀 men tyvärr hörde jag att det kanske skulle komma snö igen :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *