Har vi ingen hjärna?

Jag blir så sanslöst trött på allt tjat om tuttar, botox, 5:2, detox, bantningstips och träningshysterier. Jag tycker om att röra på mig, har alltid gjort det. Dessutom har jag alltid varit nöjd med min kropp. Det lät kanske lite lyxigt men så är det och jag är det än idag. Däremot orkar jag inte med den hysterin som uppkommit i vårt samhälle.

När jag var ung (haha) fanns inte hysterin om bantning och storlek på kroppar i den här utsträckningen som det är idag. Jag undrar om vi inte får skylla oss själva som köper kom-i-form tidningar, gymkort, bantar och går på alla dieter som skapats plus några till.

Kan vi inte bara skita i alla krav och tänka på hur vi är som människor istället? Vad gör du, vad kan du och vad vill du? Om vi tänker på att vi är fantastiska människor och att vi har en underbar insida istället och struntar i utsidan ett tag. Kan vi inte nöja oss med det?

I längden är det insidan som räknas och jag önskar att det kom fram tidigare i våra tankar än det gör!

P1000603Lite rynkor på utsidan spelar ingen roll!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Har vi ingen hjärna?

 1. Ethel skriver:

  Håller med. Blir dock en aning pessimistisk när jag ser hur många unga kvinnor klär och mejkar sig etc. Är det fler än jag som ofta ser att så oerhört många unga tonårstjejer är väldigt hårt mejkade? Om de fattade att de döljer sitt fina jag istf framhäver, som de kanske tror, skulle de säkert gråta. Jag bli illa berörd.

 2. Christina skriver:

  Bra skrivet! Klart att vi ska vara nöjda med vÃ¥ra kroppar som släpar runt pÃ¥ oss varje dag 🙂

  Kram Christina

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Helt inne på din linje Pia, det är helt vansinnigt med utseendefixering och åldersfixering när alla ändå vet att det är insidan som är det viktiga i långa loppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *