Ny̴rskr̦nika Рdel 1

Februari

Den fjärde februari gjorde jag mitt livs första blogginlägg. Jag som är lika teknisk som en tom säck potatis tog hjälp av Jens Wistbacka, en teknisk Gud. Han hjälpte mig igång, visade hur jag skulle göra inläggen och lägga till bilder. Sen var jag igång! Lyckades förstås radera lite bilder men i alla fall. Jag fick den stora äran att medverka som rollfiguren Tor i Kulturskolans stora uppsättning av Brustna Vingar. Manus Jenny Cronholm. Jag åkte Seg Way. Tihi! Vi var ca 350 personer på scen, en otrolig känsla och gemenskap trots detta stora antal.

Jag såg föreställningen ÄGD med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström och musikalen Flaschdance. Repeterade pjäsen ”Alla är vi änglar när vi dör.” Var på föreläsning med Arne Dahl på bibblan. Startade upp mina två teatergrupper på DUD i Katrineholm och mina två dansgrupper i Lännäs! En bra start på året!

Mars

Den 7 mars var ett magiskt datum. Världspremiär på min egenskrivna pjäs om tre kvinnor i dödscell i USA. En blandning av fiktion och verklighet. Vi fick följa Betty, Laura och Tracy som berättade varför de hamnat där de hamnat. I sista scenen avrättas Tracy i elektriska stolen. En otroligt stark scen som fick vuxna män att gråta i publiken. Karin, Sofia och Johanna hade de tre ledande rollerna och gjorde det med bravur. ”Alla är vi änglar när vi dör”. Man kan tycka vad som helst om människor när dom lever men när de har dött säger alla bara bra saker. Då blir vi som änglar. Sex föreställningar blev det.

Jag var på en Improvisationskurs i Norrköping som leddes av Kajsa Wallin. Superkul. Övningarna har jag nytta av än idag. Jag fick följa med regisören Olof Hansson på Dramatens Elevskola under en dag. Jag gick en Novellskurs via nätet på Skrivarsidan. Den gav mig tips som jag har sparat och som jag varmt kan rekommendera.

Det var bröllop i Söderköping och såg musikalen RENT på Skandia i Norrköping. Leidy och jag gick Hundkurs i Vingåkers Hundklubb. Jag sågade ved och grillade korv i mängder. Att ladda i trädgården är viktigt för mig. Sen var det dags för dansavslutning i Lännäs. Blandad och bra månad!

April

Nu var det dags att börja repetera Agatha Christies pjäs Råttfällan. Vi börjar sätta grovscenerierna inomhus och det är alltid lika spännande att börja på något nytt. Det blev två träningstillfällen varje vecka.

Jag såg premiären på Swedenhielms på Östgötateatern, en konsert Med Christer Sjögren och Sandviken Big Band. Det var abonnentkväll på Östgötateatern med tilltugg i foajén och presentation av årets föreställningar, trevligt! Jag slappade på Selma Spa i Sunne under påsken. Hundkursen med Leidy fortsatte.

Pjäsen Adrian, skriven av Jenny Cronholm handlade om en cancersjuk pojke och fick många ögon att tåras när jag såg den på DUD. April är också en månad då dans och teaterkurserna pågår för fullt och allt ska sättas med rekvisita och kläder. Man börjar se helheten av det man startade i februari.

Maj

Leidy kommer från Kennel Vancot utanför Norrköping och är en fantastiskt fin Coton de tulear. Det tyckte även domaren på utställningen där vi var. Roligt! Denna månad startade jag på allvar redigeringen av min bok. Ett digert arbete!

Den 28 maj, ringde klockan 4,45. Resan gick 63 mil till Östersund och ATR:s festival. Alla är vi änglar när vi dör, skulle på turné. Vilken härlig vistelse. Teater på turné är jobbigt, slitigt, roligt, utvecklande och häftigt. Tack alla i Östersund som jobbade för detta och tack alla på ATR som gjorde festivalen möjlig. Och alla mina skådisar. Vi såg, Mördarnas barn, Hundliv, Kolla det är en typisk etta, Kär som fan, Älskaren, The Line och Lars Vegas Trio.

Min redigering fortsatte, jag hade en trevlig knytis med teatervänner och Leidy hälsade på några dagar på sin gamla kennel. Jag såg Teater Impuls föreställning och DUD hade sin terminsavslutning. Hundutställning Häpplinge gav Leidy 3 fina rosetter. Härlig vårmånad då vi började repa sommarteatern ute.

Juni

Sommarens bästa teaterbesök gjorde jag i Hallstahammar där jag såg Mannen som bar djävulen på sin rygg. Såg även Pippi Långstrump i Norrköping och Pang i bygget i Helsingborg och Charmörer på vift i Kalmar. Halva boken var nu redigerad och jag började ana slutet på denna resa. Det var segt ibland.

Jag passade på att göra rabarbersaft för första gången i mitt liv. Det blev bra, tre satser sammanlagt. En bra vana i och med att vi har rabarber till alla söder om Dalälven…

Juli

Nu var det dags för premiär på Råttfällan och det gick lysande. Det blev 11 föreställningar. En härlig ensemble som gjorde mycket bra ifrån sig. Jag fick en roll i nyskrivna Baby Blues av Jenny Cronholm.

Teater i Medevi Brunn, Hjälten på den gröna ön i Norrköping och Spring Awakening i Hälleforsnäs. Varm sommar med mycket bokläsning. Började knåpa ihop några noveller och gjorde mer redigering på boken.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *