Intervju med Mina Hansson

På kapitel1. se finns det en hel del skrivande människor. Här kommer en intervju med en av dom.

Hej Mina Hansson. Vem är du och vad gör du på dagarna?

Jag är en relativt nyexaminerad bibliotekarie som söker arbete och studerar litteraturvetenskap vid sidan om. Kreativt arbete, tedrickande och bokläsning ingår också i vardagen. Självklart går en hel del tid åt att skriva nytt och redigera gammalt, under vissa perioder lägger jag ner flera timmar om dagen på mitt skrivande. Jag brukar även läsa andras opublicerade romaner och ge konstruktiv kritik i utbyte mot att de läser och ger kritik till någon av mina romaner. Detta är ett givande ge-och-få arbete jag rekommenderar. Man får inte enbart goda råd utan en närmare kontakt med den man gör detta utbyte med.

Hur länge har du skrivit?

Ända sedan jag lärde mig skriva så har jag tyckt att det varit roligt att skapa berättelser. Mer seriöst skrivande och drömmen om att bli författare uppstod när jag var elva år.

Vad är roligast? Noveller, dikter?

Prioriteten har alltid legat på romaner, just för att jag gillar det stora utrymmet till att kunna utveckla karaktärer samt berätta en längre sammanhängande historia. Det är även en del av charmen med själva arbetet innan jag börjar skriva.

Var du en sån som älskade uppsatsskrivning i skolan?

O ja. Det var favoritsysslan under skolåren och jag fick alltid vg som lägsta betyg.

Har du några skrivarmål inför 2015?

Flera stycken! Det första och primära är att redigera min roman ”Utan ord” och skicka iväg den till diverse bokförlag. Sedan ska jag redigera ytterligare en färdigskriven roman samt börja med nästa projekt. Det vore toppen om jag hann bli klar med alla tre romaner. Sedan vore det trevligt att fÃ¥ tid över till att delta i ett par novelltävlingar.

Vilken bok ligger på ditt nattduksbord just nu?

Serena Valentinos ”The beast within”, en bok som handlar om Odjuret frÃ¥n Disneys klassiker ”Skönheten och Odjuret”. Jag har inte börjat läsa boken än men Serena är en underbar författare och jag älskade hennes förra bok som handlade om häxan i ”Snövit och de sju dvärgarna”.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Intervju med Mina Hansson

  1. Eva Karlsson skriver:

    Tack Pia för en intressant intervju!

  2. Mina Hansson skriver:

    Tack Pia för intervjun!
    Om någon av er som läser bloggen är intresserad att läsa mina texter så kommer länken till min sida på kapitel1 här: http://www.kapitel1.se/mina-hansson
    Jag har även egen hemsida: http://littlestar.hemsida24.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *