Sista Låångläsningen

”Vi har ju blivit avslöjade. Vet ni inte det?”

”Ja, vi är tolv stycken som jobbar dygnet runt här och nu höll dom på med en skrämd hare som inte gillade färgen. Harar kan vara lite kinkiga men blir dom bara blåa så är det ok.” Han skrattade och vinkade åt sin kollega som gick in i Kokongen och tog fram två kaffekoppar.

”Törstiga?” Han väntade inte på något svar utan hällde upp varsin kopp åt dom. När det heta kaffet letade sig nerför deras strupar kändes det som om de hade kommit till Kong-himlen. Det var ljuvligt, underbart och härligt. De fortsatte att dricka tills muggarna var tomma och mannen var inte sen att fylla på dom.

”Alldeles, alldeles underbart.” Jonas leende var avslappnat och stort. Ingen gång tidigare hade kaffe smakat så gott som nu. Mitt ute i skogen men nyfunna vänner och en Kong-ledare vid sin sida. Jonas svajade till i kroppen och kände en trötthet breda ut sig. Han sneglade på Kong-ledaren som såg alldeles simmig ut på ögonen. De hann precis titta en gång på varandra innan de föll ihop av sömnmedlet i kaffet. De blåa figurerna gav varandra en snabb blick, sen kastade de muggarna åt sidan och bar in Jonas och Kong-ledaren i Kokongen. Efter bara någon minut stängdes den avlånga dörren och det började susa under Kokongen. Motorn var igång.

Jonas och Kong-ledaren satt nu i inglasade burar och övervakades av de numera gröna männen som slitit av sig sin blå hud och kastat den på de äkta Kongerna som låg slaktade bakom Kokongen innan de stängt dörren. Nu var de på väg till sin egen planet med två försökskaniner. den här resan kunde inte ha slutat bättre!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sista Låångläsningen

  1. Anna/notonmusic skriver:

    Tack för underhållande decemberläsning Pia! Vad lätt du verkar ha för att skriva, som om orden bara rinner ur pennan. Blev det åttatusen ord?

  2. Pia Widlund skriver:

    Jag tror det blev 8011 ord och ett helt gäng med stavfel….haha Men roligt var det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *