Inreda personligt med egna foton

För någon vecka sedan åt jag lunch med en kompis. På restaurangens ena vägg var det en vy av en stad. Det var som att sitta på utsidan av ett fönster och vara en del av själva stadsbilden. Hmm, om man skulle ta och piffa upp sitt kök eller vardagsrum på detta sätt, tänkte jag. I dessa tider när mörkret kryper under skinnet kanske det skulle vara häftigt med en sommarbild med klarblå himmel, utan moln, och grönt gräs på en äng med några björkar som susade i bakgrunden. Det skulle liva upp mitt rum i alla fall.P1000435 Eller en höstvy?

Om man nu inte vill ha en hel vägg med sommarblommor eller New York motiv kan man ju välja en tavla istället. Jag såg att det finns en hel del inspirerande idéer på http://printkungen.se   Det är lite lättare att byta tavla än att tapetsera om. Det finns väldigt mycket inspiration hos Printkungen men bäst av allt råd & tips om man skulle vilja beställa någon fotoprodukt. Vad tror ni om en Leidy på sovrumsväggen på en canvastavla? Eller ett Hawaii inspirerat foto bakom soffan? Undrar om Leidy skulle fatta att det var hon som satt på väggen?

P1000451

Jag vet inte hur bra ni är på att fixa hemma men det finns även väldigt mycket inspiration hos Ikea på bloggen http://livethemma.ikea.se/  Själv kan jag måla väggar och fixa i trädgården men när det gäller att tapetsera eller använda hammare och spik lämnar jag med glädje över arbetet till någon annan. Vad som är häftigt är att det nuförtiden finns självhäftande tapeter. Jihooo lixom. Man slipper kladda med tapetlim, bara att dra bort baksidan och sen upp på väggen. Ja, man kanske bör vara två så att någon kan kolla att det blir jämt i nederkanten…

Förr tyckte jag att det var mycket vita väggar och kala ytor. Stilrent och ganska fantasilöst. Man var rädd för färger och hade man färger var det ofta mörka murriga jordfärger. Det verkar som om trenden har ändrats och att vi inte är så rädda för färg längre. I en del hem är det regnbågsliknande inredningar med skarpa lila, orange och klarröda färger. Både på tapeter, möbler och textiler. Det tycker jag är kul. Man blir glad av ett färgglatt hem. I köket har jag röda köksluckor, vare sig det är december eller inte. Jag kallar dom hallonröda, hehe.

Det skulle vara roligt att se ännu mer personliga hem i framtiden. Vare sig det är en tapet med sommarmotiv eller en canvastavla med barnbarnen på. Börja fota lite i december nu när julen är nära och få ta en funderar att skapa några personliga canvastavlor senare efter jul.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *