L̴̴ng text Рdel 3

Människorna på planeten jorden hade börjat undra var alla människor försvann. Först märktes det inte så mycket. Men när både män och kvinnor plötsligt vara frånvarande på sina arbeten på måndagsmorgnarna började polisen sina spaningar. Eller ja, spaningar och spaningar, det blev en extrarunda med bilen runt kvarteret. Såg dom inget ovanligt var det inte så långt till munkarna…

Ingen kunde ana att Jonas och hans kompisar hade börjat ta över jorden genom att ragga upp kvinnor och män, ge dem kyssar, överföra sina Kong-gener så att de blev gravida, se dom föda barn, ta de nyfödda Kongerna till det stora rummet i berget och föda upp dom för att sen bli så pass många att jordens befolkning utplånades.

När Kongerna kysst en man blev även de gravida och födde småkonger. De blev inte alltid friska men det spelade ingen roll. Alla människor var heller inte friska. Deras framfart på jorden hade länge retat Kongerna och andra planeters befolkning. Men det var Kongerna som först landat på jorden och börjat utrensningen.

När Sebbe och Peter gått ut för att fortsätta sin nattliga räd passade Jonas på att titta på alla småkonger. De flesta sov så här dags men det var några som var vakna. Deras karaktäristiska färg slutade strax nedanför halsen och strax innan handleden. Där var de människofärgade. Den trista beige ibland vita färger gjorde att Jonas fick kväljningar. Äckligt med en så fadd färg. Som ett vanilj-bugg från sjuttio-talet där smaken passerat bäst före datum redan innan pappret var av. Nåja, tyckte de att ljust var snyggt så var det deras problem. Inte Kongernas. De gillade koboltblått. Klart, rent och tydligt. När Kongerna fått makten skulle även deras händer och ansikten bli blåa, men än så länge var de tvungna att smälta in bland de trista, färglösa människorna.

Sebbe och Peter hade bättre tur nu. Många var på väg hem från krogen och förvånansvärt många gick själva hem med raglande steg och en hjärna som höll i hörnflaggan. De raggade upp varsin tjej och tog en kyss av dom alldeles intill varandra. När de lagt de nyfödda små Kongerna i säcken de hade med sig, mötte Sebbe en man och Peter en kvinna. På något sätt lyckades de separera paret när de frågade om vägen till kullen. Sen var det bara att se efter så deras kroppar förintades och lägga de nyfödda Kongerna i säcken och återvända för att registrera in sina resultat.

När de klev in i berget under kullen mötte de Jonas som var på väg ut.

”En sista sväng bara. Bra med dubbla napp. Härligt vi närmar oss vårt mål.” Han nickade glatt åt grabbarna som förundrades av hans energiska arbete. Med den energin i kroppen måste han ha ätit mer än grönsaker. Druvsocker kanske?

”Vi ses.” han gick iväg med raska steg mot nya mål.

En liten grupp människor hade den sista veckan blivit så upprörda av alla försvinnanden att de startat en räddningsgrupp. De visste inte riktigt vad de skulle rädda eller vem eller när men de ville markera för polisen att de var rädda för den sista tidens händelser. Tidningarna rapporterade ständigt om försvunna personer och det spred sig från mellan Sverige till södra Sverige och södra Norrland.

Varje dag kunde man konstatera att någon eller några hade försvunnit. Det värsta var att de aldrig hittades. Organisationer som Missing People växte upp som svampar i skogen men de kom alltid hem med oförrättat ärende. Inga spår, inga kläder och inga dofter för hundarna att nosa efter. Mystiken tätnade. Journalisterna skrev inte om politik och sport längre. Det var bara versaler och fetstil på förstasidorna. Elin 22, försvunnen. Har någon sett Thomas? Försvann igår kväll, sågs senast på hamburgerbaren vid midnatt. Vem vet var Lisa är? Det var bara att byta ut namnet. Försvinnandena var likartade. Ingen hade sett något, ingen hade hört något. Kongerna höll på att lyckas i sin framfart.

Det var bara fyra månader sen som de landat i skogen med sina KoKonger. Dagen till ära kamouflerade så att inga misstankar kunde riktas mot färgglada saker i skogen om någon bärplockare skulle komma på tanken att gå förbi. De kunde inte bo i KoKongerna utan hittade grottor, hål i berg och andra ställen som de inkvarterades på. Ingen lyx direkt men de visste att de bara skulle stanna i ett halvår ungefär, sen skulle deras uppdrag vara klart. Det var därför det var så viktigt att de jobbade hårt. Alla miljarder människor skulle förintas och de var på god väg. Nu var hela USA tomt på människor och alla nyhetssändningar och program därifrån var så bra fejkade att ingen såg att det var Kongerna som klätt ut sig.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *