Intervju med Ethel Hedström

Ethel är en av de bloggare som jag har stött på sen jag själv började bloggEthel Hedström, vem är du och vad gör du på dagarna?

Jag är en kvinna som efter att ha jobbat hårt i många år i rederibranschen, klev av den kaotiskt snurrande karusellen. Jag tog mig tid och råd att reflektera över mitt liv. Jag ställde mig själv frågan: Vad vill jag helst av allt göra?

Till slut resulterade det i att jag bestämde mig för att börja skriva på heltid. Trots dålig ekonomi mår jag nu bättre än jag någonsin gjort. I hela mitt liv.

Vilka/vilket skrivprojekt håller du på med nu?

Jag håller på med två. Mitt första manus (som jag skrivit ihop med min man som är ekonom och faktaexpert) ligger just nu hos professionell lektör. Vi väntar otåligt på dennes kommentarer. Just nu är jag annars fullt upptagen med mitt andra manus, som jag egentligen började på före det första. Den handlar om tre kvinnor och sträcker sig från 1920-tal fram till slutet på 1960-talet.

Varför är det så roligt att skriva?

För att det är givande på flera sätt. Inget är så tillfredsställande (för mig) som när jag känner att jag har lyckats skriva en episod på ett berörande sätt. Jag inbillar mig att om jag känner mig påverkad, gör också en läsare det. På ett eller annat sätt. För mig har det även fungerat som terapi. Jag skriver av mig. Det är roligt också och socialt, trots att författarskapet i sig är ensamt. Jag har kontakt med många andra skribenter och författare, som jag byter erfarenheter med och vi kommenterar varandras texter.

Var du en sån som älskade uppsatsskrivning i skolan?

Ja, tror det, men det är inget som jag kommer ihåg särskilt väl. Har inte sparat några. Det tycker jag är synd. Hade varit så roligt att läsa idag.

Har du några skrivmål inför 2015?

Det som ligger närmast är att gå vidare med det första manuset. Skicka till förlag och se om det går att komma igenom nålsögat.

Vad gör du när du får skrivkramp?

Jag skriver en kort text från ett givet ämne, eller börjar redigera en tidigare scen. Det brukar vara tillräckligt för att utan att jag har märkt det, finna mig själv skrivande på en ny scen.

Vilken bok ligger på ditt nattduksbord just nu?

Nätterna gräs av Patrick Modiano. Har precis börjat. Det är en bok man inte sträckläser utan behöver stanna upp och fundera ofta.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Intervju med Ethel Hedström

  1. Eva Karlsson skriver:

    Lycka till med dina manus Ethel. Hoppas att den professionella lektören snart hör av sig och det blir mycket bra feedback.
    Kul att läsa lite om dina tankar och det du gör.

  2. Ethel skriver:

    Tack Eva för fin kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *