Teatertips

Den bitterljuva historien om blomsterflickan, estradören och deras två söners olycksaliga öde. 

Charlie Chaplin ska göra filmen om sin barndom, men väl i filmstudion börjar inspelningen spåra ur. Den tragikomiska sagan får ett eget liv och en smärtsam berättelse av förträngda minnen nystas upp där gränsen mellan verklighet och fiktion blir allt mer otydlig. Familjen Chaplins livsöde blandas upp med musikaliska inslag när historien om blomsterflickan, estradören och deras två söners olycksaliga öde kommer till liv.

Pjäsen leker med tanken på vad som hade hänt om Charlie aldrig hade träffat sin äldre bror Sidney på tågstationen den där ödesdigra dagen, och tar upp frågor kring vad människan är beredd att göra för att överleva. Och kanske finns där delar av svaret på frågan hur Charlie Chaplin lyckades omvandla sin tragiska bakgrund till ett konstnärskap som hör till de största vi känner.

Premiär lördag 27 september på Örebro Teater.

Av Sara Lindh
RegiRikard Günther
Scenografi & kosymAnn Bonander Looft
Ljuddesign/kompositörMatti Bye
LjusdesignRonny Andersson
Mask/perukMaud Löfberg
 
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *