Intrevju med Agneta Welander

När jag började regissera vid Djulö Sommarteater lärde jag känna Agneta Welander. Hon är en härlig scenpersonlighet och är bra att jobba med. En av dom som lär sig replikerna snabbast… Under flera Ã¥r spelade Agneta Tomtemor i Levande Julkalendern pÃ¥ Torget i Katrineholm. Hon har även spelat komedi i högsjö. Här kommer en intervju med Agneta.

Agneta Welander, vem är du och vad gör du nuförtiden?

Efter 30 år i kommunen som engagerad byråkrat är jag numera en mycket nöjd pensionär som bara gör sån’t som är roligt och lustfyllt. I mitt fall betyder detta att spela teater, vara kassör i 6 föreningar, läsa böcker, koda hemsidor till föreningarna, läsa distanskurser på högskolan för att göra mina sidor mer interaktiva och, ibland när tiden räcker till, även ta hand om våra 3 barnbarn.

Blir det fler föreställningar om Selma Lagerlöf under hösten?

Ja, det verkar som om efterfrågan aldrig blir mättad. Från premiärföreställningen i september 2009 till nu har jag iklätt mig rollen som Selma 100 gånger! För hösten gäller för närvarande 3 beställningar.

Du sitter med i Katrineholms Riksteaterförening. Ni har precis släppt programmet inför höstens föreställningar i Katrineholm. Berätta mer!

Vi tycker vi har ett mycket varierat program med skoj, tänkvärt och nostalgiskt. Tre föreställningar som alla ges på Cosmos. Nytt för hösten är att biljetterna kan köpas direkt på webben med platsbokning. Länkar till Nortic (som hanterar våra biljetter) hämtar man direkt på vår hemsida http://www.kholmteater.nu/

Har du något kul på G nu?

Nja nu är det litet stiltje på tiljorna. Så det som är kul nu är en distanskurs om webbdesign på halvfart.

Har du någon drömroll?

Egentligen inte. Jag har spelat många kvinnor och kärringar som alla har känts angelägna. Så drömrollen för mig är att få tolka en karaktär som ger mig en tänkvärd upplevelse tillbaka.

Vilken bok ligger på ditt nattduksbord just nu?

Karin Alvtegen: Svek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Agneta fast i Bettans grepp i årets uppsättning av Råttfällan. Jens och Melinda syns på bilden!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *