Eneagrammet – Del 1

Jag var på en skrivarkurs med Veronica Grönte förra året och då kom jag i kontakt med Eneagrammet. Det var något jag aldrig tidigare hade hört talas om och det är lite krångligt innan man kommer på hur man kan använda det.

Eneagrammet handlar om hur man är som människa och hur man beter sig i olika situationer. Systemet beskriver 9 olika personlighetstyper och jag kommer att gå igenom dom allihopa. Är man mer intresserad går det alltid att googla fram mer info, jag skrapar bara på ytan.

Vad ska man då ha detta system till?

Man kan lära känna sig själv genom att kolla vilken grupp man tillhör. Ibland hittar man rätt grupp direkt och ibland dröjer det. Se kan man kolla in de andra grupperna och se vilket förhållande de har till varandra. Det finnas givetvis både likheter och skillnader. Man kan känna igen hur man själv handlar i olika situationer och kanske utveckla sig själv efter att ha lärt sig mer om systemet.

Är det någon därute som använder sig av detta när ni skriver?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *