Författarporträtt del 14 – Marc Camoletti

jhgvv

Marc Camoletti är, till skillnad från de tidigare författarna fransman, levde mellan 1923 och 2003. Den mest kända pjäsen var Boeing-Boeing som han skrev 1962. Denna pjäs spelades på Apollo Theatre i nästan 2000 föreställningar. Han skrev även Lilla fransyskan och Jo det gällde annonsen. Han första pjäs La Bonne Anna har spelats 1300 föreställningar världen över och spelas fortfarande.

Jag funderar på var de får sin inspiration ifrån och hur de jobbar fram de förvecklingar och intriger som finns. De kanske har ett bord fullt av post-it lappar eller en stor white-board som de skriver ner idéer och tankar på. Det spelar ingen roll hur man jobbar, bara det blir resultat.

Tack Marc Camoletti för att du låtit pennan glöda!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *