Författarporträtt del 13 – Sir Noel Coward

kgvv

Sir Noel Coward. Även Noel, som har 2 prickar över o:et, började som skådis, närmare bestämt som 12-åring i en barnpjäs. Han tyckte det var roligt och fortsatte. Den första framgången fick han 1923 med The young idea. Sen följde succéerna efter varandra. Min fru går igen, Jag älskar dig markatta och Så trevligt vi har det. 1942 skrev han ett filmmanus, Havet är vårt öde. Detta manus gav honom en heders-Oscar. Han uppträdde även som sångare genom åren. Noel levde mellan 1899-1973. Han föddes i London och avled på Jamaica. Ännu en engelsman som fått oss att dra på smilbanden.

Tack Noel Coward för att du har låtit pennan glöda!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *