Lite input är viktigt

Vad man än skapar eller vad man än jobbar med är det viktigt att inte bara ge utan att få. Att t ex bara göra olika koreografier hela tiden, urholkar stegen, glädjen och kvalitén. Man måste se dans någon annanstans än i spegeln framför sig. Dansshower eller musikaler eller vad som helst. Bara man får lite input och inspiration.

Förr såg jag mycket på MTV och blev inspirerad. Alltid var det något steg man kunde snappa upp. Var det för svårt kunde man alltid förenkla det lite, köra saktare eller ta bort armrörelserna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Likadant är det när man skriver eller ska sätta upp en föreställning. Man måste läsa andra böcker. vissa är bra och då kan man njuta, tänka på hur intrigen är uppbyggd och hur karaktärerna är. Vem vet? Det kanske finns brister. Nu har jag laddat upp med lite nya böcker inför sommaren. Jag måste få lite input helt enkelt och bara få njuta. Givetvis läser jag året runt men på sommaren är semestern en bidragande orsak till att jag hinner läsa lite mer. Besökaren av Dag Öhrlund ska jag börja med. jag betygssätter den när jag läst klart. Återkommer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är likadant när det gäller att välja pjäser. Jag ser mellan 25 och 30 olika pjäser varje år. Både proffs och amatörer, både talteater, musikaler och farser. Det ger mig en otrolig inspiration. Det ger även idéer vad det gäller scenografi och kläder. Nu ska jag ta mig igenom 4 stycken Dario Fo-pjäser i bokform. Jag återkommer om dessa också.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vad ska du läsa i sommar?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *