Ett kapitel till ska det bli

Lite redigering innan jag avslutar kvällen med en film. Det blir Håkan Nessers film Återkomsten med Sven Wollter som van Veteren. Den grinige kommissarien med höftont och en gammal vovve. Kluriga gåtar finner sin lösning i ett lugnt och stillsamt tempo. Inga biljakter a la Bruce Willis behövs för att man ska sitta som fastnaglad.

Jag har aldrig gillat Nessers böcker men filmerna har jag tagit till mig. Ibland kan det vara tvärtom. Knepigt det där. Antingen är det så starka karaktärer i böckerna att filmens karaktärer inte kan mäta sig med dom, annars är det kanske tvärtom. Vad tror ni?

Idag hade jag en jättetrevlig lunch med Maria Ivarsson. Maria och jag träffades under min första Fars-sväng och vi har skrattat ihjäl oss en hel del. Sen tog det några år innan vi fick kontakt igen, men efter att ha spelat ihop på Villa Sandhem i Svart humor med mat så håller vi kontakten. Kul! I höst ska vi  garva ihjäl oss igen när Maria ska medverka i farsen jag ska regissera. Mer om den kommer och även en intervju med Maria.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *