Att spela någon annan

Precis som det för teaterbesökaren kan vara kul att drömma sig bort i en teatersalong, kan det för skådespelaren vara skönt att drömma sig bort på scenen. Att få spela någon helt annan än den man är. Som skådespelare har man bara sig själv som instrument att jobba med. Man kan bara använda sig av sin egen kropp och de resurser som finns i kroppen.

Därför tycker jag att det är viktigt att man får rätt person på rätt plats. Man kan, som regissör, inte skapa sig en bild av en roll som inte matchar den som ska spela den. Givetvis kan man få fram oanade talanger om man har en lyhörd skådis och är påhittig som regissör, men det finns begränsningar.

Det gäller att utmana skådisen att göra lite mer och lite extra så han eller hon känner sig bekväm med rollen samtidigt som han utvecklas och gör en bra tolkning av karaktären. Detta kan ibland vara en svår utmaning, men ack så kul när man känner att man har lyckats!

Det är en av de spännande utmaningarna med att spela/regisera teater!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *