Intervju med Karin Frölén

När jag spelade Klärchen i operetten Vita Hästen på Arbisteatern, 1991, i Norrköping spelade Karin Frölén Ottilia och vi blev kompisar direkt och har hållit kontakten genom årens lopp. Får många år sedan var jag och såg en repetition i Vadstena med Karin. Jag är inte så hemma på opera men jag minns att det lät underbart och att det var en fantastisk akustik där de repeterade. Läs mer om Karin på www.karinfrolen.se

När och varför började du sjunga? Jag började sjunga i söndagsskolans kör när jag var liten flicka i Mörtfors utanför Oskarshamn i Småland. Många tyckte att jag sjöng jättefint, men min mamma ville inte jag skulle hålla på med sång som yrke då min morbror Sven Olof Sandberg (schlagersångare på 20 och 30 talen) gjorde det och att livet var hetsigt och konkurrensen stenhård.

Har du någon utbildning? Jag har 3 st högskoleutbildningar i musik. Musiklärar och sångpedagogutbildning vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm samt vid Opera högskolan i Göteborg.

Berätta kort om vilka roller du haft? Jag har haft solist kontrakt på Folkoperan, Stockholmsoperan och vid Hamburger Kammeroper. Har gjort massor av roller men mina roligaste var Pamina vid Hamburger Kammeroper samt La Traviata vid Wernigerode Schlossfestspiele.

Har du någon favoritroll? Ovan nämna var mina drömroller.

Hur ser en vanlig dag ut för dig? Man övar, söker jobb och undervisar. Förra veckan hade jag 6 konserter, 25 elever samt 3 musiklektioner och 5 repetitioner. Det är mycket. Nästa vecka är lite lugnare, bara 2 kyrkokonserter och 10 elever.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *