Att planera

Det finns mycket man lära sig med hjälp av sin egen erfarenhet. Jag har lärt mig att planera och att försöka ligga steget före. När man jobbar med en teater eller dansgrupp och har en föreställning eller en dansuppvisning är det mycket som ska förberedas.

Om man gör ett ordentligt repschema och skriver in alla reptider och även lägger till datum när det ska fotas inför programmet, när alla kläder ska vara klara och när rekvisita ska vara på plats då vet alla det i lång tid innan. Sen är det ju upp till var och en att hålla schemat.

Det kan även vara bra att lägga in ett datum då man ska släppa manuset. Oftast är det så att skådisarna kan mycket mer än dom tror. Man har läst och läst och läst och det är mer som fastnat än man tror. Ibland brukar jag gå fram och ta bort manuset ur deras händer och får oftast höra; Nej, jag kan inte alla repliker än.

Men; Jo, det kan dom. Dom är jätteduktiga och bara genom att sufflera med något ord här och var så klarar dom sig fantastiskt bra. Kroppsspråket kommer igång, rösten börjar leva, kontakten med de andra skådespelarna tar fart och man kan ge varandra impulser på ett bättre och tydligare sätt.

Hela pjäsen börjar leva!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *