Intervju med Irene Svensson Räisänen

Gomorron på er. Jag är medlem på en sida på nätet som heter www.skrivarsidan.nu. Där kom jag i kontakt med Irene. Här kommer en intervju med henne.

Jag återkommer senare med bilder från dagens 2 teaterrep.

Kom ihÃ¥g tävlingen imorgon. Den kanske är sÃ¥ svar att ingen vet svaret…

Vem är du och hur länge har du varit intresserad av skrivandet? Iréne Svensson Räisänen, författare och kulturarbetare, bosatt i Södertälje.

När började du skriva? Jag fick min första dikt publicerad när jag var åtta år. På den vägen är det.

Har du någon utbildning inom skrivandet?Ett antal skrivarkurser, men mesta har jag lärt mig i det praktiska arbetet som lektör och redaktör. 

Var du en sån som älskade uppsatsskrivning i skolan? Absolut. Samtidigt kunde jag inte stava och gjorde min lärare förtvivlade när de fick fylla mina böcker med röda bockar.

Har du gett ut något eget? Min tredje diktsamling, Släck inte elden, kom ut den 30 januari i år, Jag har också skrivit två skrivhandböcker och deltar i 17 antologier.

Du driver skrivarsidan.nu. Berätta lite om hur du kom på att du skulle starta den. Jag startade SkrivarSidan 1999, vi firar 15 år den 28 mars, för att jag ville testa om det gick att hålla skrivarkurser på distans. Till min stora förvåning började besökarna mail mig texter och jag tycke att en del var så bra att de borde bli lästa av fler än mig.

Vad kan man som skrivande person ha för nytta av den sidan? Som medlem kan du skicka in texter, få dem bedömda och se om de håller måttet. Du får tillgång till medlemsforumet där jag lägger upp en ny skrivövning varje vecka och ger respons. Dessutom har vi skrivarkurser, skrivartävlingar, lektörstjänst och ger ut en medlemsantologi vartannat år. Det finns också skrivtips, recensioner och en hel del till.

Har du någon favoritförfattare? Jeanette Winterson, Eva-Stina Byggmästare, Joyce Carol Oates och Bodil Malmsten.

Vilken bok ligger på ditt skrivbord just nu? Att skriva – en hantverkares memoarer av Stephen King.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *