Variation

Nu är en danstermin i Lännäs slut. Jag börjar ladda inför den nya med tankar om koreografier redan nu. Det är roligt att kunna variera sig så mycket som möjligt båda vad det gäller danssteg och musik.

Ibland känns det tufft när det är dags för ny termin när jag ska hitta på 7-8 olika koreografier och välja bra musik. Konstigt nog går det bra. Vissa koreografier är jag mer nöjd med än andra och en del kan man alltid ändra under resans gång.

Under årens lopp har jag även koreograferat till skolmusikaler, revyer, sånglustspel, sommarkollo och krogshower. Inspirationen hämtar jag från mig själv men givetvis också mycket från musikaler, revyer och dansuppvisningar som jag går på. Att se en riktigt bra föreställning är en euforisk känsla, vare sig det är amatörer eller proffs.

Det härliga med dans är att inget är rätt eller fel. Man kan hoppa 2 gånger till höger om man vill koreografera så, sen kan man snurra, både med och utan armar, röra sig åt vilket håll man vill och ibland bara sväva runt. Dansen har inga gränser, bara möjligheter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bra blandning av musik är kul

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min lilla röda cd-spelare har hängt med ett tag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *