Min första audition

1988 var jag på min första audition. Det var på Skandiateatern i Norrköping och jag sjöng ”The sun will come out tomorrow” från musikalen Annie. Jag fick en dansroll och medverkade i den nyskrivna musikalen Här och nu med musik av Bosse Wastesson. Det gjorde även Peter Jöback om ni vet vem det är… Den repperioden var bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Vi var 30 ungdomar mellan 15-25 år och det var fullt ös heeela tiden. Vi gjorde 40 föreställningar på 10 helger och alla grät när vi skulle skiljas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är inte alla förunnat att få stå på en teaterscen och den som inte har fått göra det vet inte hur känslan bakom och på scenen är. Man blir tighta som syskon. Man hjälps åt med danssteg, repliker, sångstämmor, dragkedjor, snabba ombyten och rekvisita. Man värmer upp ihop och sjunger upp ihop. Man drar en ”italienare” i logen och stöttar varandra till 100%.

Några av de jag jobbat med på scenen kommer att vara mina vänner för livet. Vi vet hur tufft det kan vara att göra dubbla föreställningar en lördag när halsen strular, huvudvärken hamrar eller tröttheten gör sig påmind. Det är bara att gå ut och leverera. Spela teater.

The show måste faktiskt go on.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *