Intervju med Eva Moberg

I somras var jag på revy i Medevi och där träffade jag Eva Moberg som liksom jag hade teaterkänningar i Norrköping. Vi höll kontakten och i höstas såg vi Closer på Arbis tillsammans. Eva var och såg en föreställning av Skaffa mig en tenor och ikväll ser jag Rent på Skandiateatern där Eva står på scen.

Vem är du och hur länge har du stått på scen?

En medelålders kvinna med mycket driv, men samtidigt behov av natur och tystnad. Drama och stuntutbildad samt reklammodell och publicerad författare i form av dikter och noveller. Teaterintresset vaknade i högstadiet tack vare en uppmärksam svensklärare och jag var med i gymnasiets musikal. Sen tog annat vid i många år men allt bubblade upp 2013 då sonen fick en huvudroll som Emil i Lönneberga. Plötsligt var jag med i pjäsen och sen har det fortsatt.

Vilken roll gör du i RENT?

RENT är det fjärde stora produktionen jag är med i sen förra året. I RENT spelar jag Mrs Cohen, mamma till en av huvudrollerna. Jag gör även en präktig mamma samt en prostituerad narkotikaberoende kvinna. Det är toppen att få göra tre olika karaktärer.

Vad handlar RENT om?

Om konstnärer i New York i slutet av 80-talet och deras villkor; AIDS, kärlek, livet och döden.

Hur fick du rollen?

Rollen fick jag sen regissören Johan Pettersson sett mig i kortfilmer samt att jag medverkade i hans produktion Tivilosaga på Arbis i somras.

Hur länge har ni repeterat?

I fyra månader.

Har du något nytt teaterprojekt på G?

I sommar ska jag vara ledig från teatern men jag ska se lite andra föreställningar, Medevi till exempel. Sen kanske det kommer in lite filmjobb. Sen får vi se..

Jag håller tummarna för Eva ikväll då de spelar sista föreställningen!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *