Förberedelser inför sommaren

När jag jobbar med Djulögänget, Katrineholms Arbetarteater, startar vi i väääldigt god tid. Redan under pågående spel börjar tankarna vandra till nästa sommar. Det känns skönt att vara ute i god tid. Ibland frågar jag någon som jag var helt säker på ville vara med och då ska vederbörande börja plugga, skaffa barn, byta jobb eller något annat och då är det bara att leta efter någon annan som kan vara lämplig.

Det kan vara tufft ibland och ibland går det hur lätt som helst. Roligast är när man frågar någon om dom vill vara med och spela teater i en sommaruppsättning och dom bara svarar jaaaa, helt förutsättningslöst. Sen spelar det ingen roll vad det är, bara dom får vara med.

Hösten ägnas åt att låna hem manus från ATR och läsa, kanske renskriva, göra scenindelningar för att kunna repetera lättare. Fixa scenindelningsschema, kopiera manus, kanske skriva sånger, kolla musik, spela in repetitions-CD och söka rättigheterna för att få sätta upp pjäsen.

Sen kommer vintern. Då börjar jag fixa repschema, lokal ska bokas, vi bestämmer vilket årtal pjäsen ska utspelas och sen ritar jag en scenskiss som scenografen får. Väggar, dörrar, fönster, valv osv. ja, sen är vi snart framme vid en kollationering då vi alla träffas fört första gången och läser igenom manuset och går igenom det praktiska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Förra årets scenbild vid Djulö, Arsenik och gamla spetsar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Årets skiss. Ett erkännande; Jag hade INTE MVG i teckning…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *