Att gå på teater

Att gå på teater är bland det roligaste jag vet. Vi har ju nära till både Norrköping, Linköping och Stockholm och det finns ju en hel del i Katrineholm att se. Ikväll spelas Älskaren av Harold Pinter i stan. Passa på att se den om ni kan.

Jag brukar se både proffs och amatörer. Det finns många uppsättningar av amatörer som är mycket sevärda.

Några riktigt fina teatrar är Östgötateatern i Norrköping, en enorm takkrona pryder salongens tak och bara man kommer in där så luktar det teater. Arbisteatern, även den i Norrköping, har enormt vackra takmålningar som är hur gamla som helst.

Genom att bara komma in i en teatersalong får jag en känsla av att förflytta mig i tid och rum. Att äta lite godis, bläddra i ett teaterprogram och vänta på att ljuset ska dras ner och ridån ska dras isär. Varje föreställning är ett nytt äventyr.

Jag tänkte försöka tipsa om olika teaterföreställningar i vår närhet och har jag missat något kul så hör av er till mig.

Swedenhielms Östgötateatern med premiär 12 april, 18,00. www.ostgotateatern.se

Sven Wollter spelar huvudrollen i den adliga familjen. Hjalmar Bergman har skrivit och Pontus Plaenge regisserar. Pjäsen handlar om Familjen Swedenhielm som är en stolt gammal adelsfamilj vars överhuvud är Rolf Swedenhielm. Barnen, Bo, Julia och Rolf jr bor hemma. Nu står familjen på randen till konkurs och det enda hopp man kan gripa efter är att fysikprofessorn Rolf får självaste Nobelpriset.

Swedenhielms har visats som TV-teater i SVT vid tre tillfällen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *